Maija Rautavaara

Meidän pitää tehdä niin ihmisten kuin ympäristön suhteen vastuullisia ja kestäviä päätöksiä, jotka ovat viisaita myös pidemmällä tähtäimellä.

Olen 39-vuotias erityisopettaja ja lastentarhanopettaja sekä Vantaan kaupunginvaltuutettu ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja. Vapaa-ajallani viihdyn luonnossa, harrastajateatterin lavalla ja käsipallokentän laidalla. Vaikka olen onnellisimmillani perheeni kanssa metsässä, nautin myös työssä ja politiikassa kohtaamistani haasteista.

Politiikassa minulle tärkeimpiä asioita ovat ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin turvaaminen. Me rakennamme tämän päivän päätöksillä tulevaisuutta ja sitä maailmaa, minkä jätämme jälkeemme. Tässä ovat tärkeimmät teemani eduskuntavaaleissa 2019.

Tukea hyvään kasvuun

Laadukas varhaiskasvatus ja opetus tasaavat lasten mahdollisuuksia hyvään elämään. Laastareiden ja tulipalojen sammuttelun sijaan tarvitaan kestäviä ratkaisuja.

Varhaiskasvatus ja koulu ovat hyvinvoinnin rakentamisessa avainasemassa. Jokaisella lapsella ja nuorella on oltava sellainen ympäristö, jossa on mahdollisuus oppia juuri hänelle sopivalla tavalla ja kasvaa täyteen mittaansa. Lasten hyvinvoinnista on huolehdittava kokonaisvaltaisesti. Siksi koulussa tarvitaan paitsi opettajia myös muita koulutettuja ammattilaisia, jotka yhdessä pystyvät turvaamaan lapsille hyvän kasvun ja oppimisen mahdollisuudet.

Terve Itämeri

Meidän on huolehdittava siitä, että tekemämme päätökset auttavat säilyttämään elinvoimaisen ja monimuotoisen luonnon myös tuleville sukupolville. Luonto on vaalimisen arvoinen jo siksi, että se on ihmisille elinehto, mutta sille on annettava myös itseisarvo.Tästä hyvä esimerkki on Suomea kehystävä, ainutlaatuinen, pieni ja haavoittuva Itämeri. Me tarvitsemme lisää keinoja parantaa Itämeren tilaa. Hienoa on, että näillä samoilla keinoilla voimme kohentaa myös sisävesien kuntoa.

Kestävää politiikkaa

Uskon muutoksen mahdollisuuteen ja siihen, että Suomen haasteissa kaivataan rakentavaa, maltillista ja keskustelevaa otetta.

Olen valmis käyttämään kaikkea vuosien varrella työssä ja politiikassa kartuttamaani osaamista ja kokemusta kansanedustajan työhön, ja uskon, että rauhallisuudestani, sitkeydestäni ja yhteistyökyvyistäni on siinä etua. Teen kaikkeni, jotta Suomelle löydetään nykyistä kestävämpi muotti.